Geen nofollow links voor interne links

no-follow-links
Laatst kwam er weer een interessant video uit van Matt Cutts. Hierin werd een vraag beantwoord of interne links een rel= nofollow” moeten hebben. De reden hiervan zou zijn dat sites heel veel interne links hebben en Google dit misschien als spam ziet, waardoor dit wordt afgestraft. Matt Cutts geeft aan dat je interne links aanmaakt, om er voor te zorgen dat de Googlebot deze pagina’s moet vinden. De Pagerank dit de moet krijgen wordt door interne links doorgevloeid naar deze pagina.

Toch zijn er wel een aantal links waar je een rel=”nofollow” op kan plaatsen zoals de login pagina. Deze pagina hoef je niet te late indexeren door Google, omdat dit geen meerwaarde heeft. Daarnaast kan je alle filter links oplossen door gebruik te maken van een cannonical. Als je een blog beheert dat moet je een nofollow link plaatsen op d elinks in de posts.

Interne links vind ik heel belangrijk om pagina’s vindbaar te maken voor Google. Vooral als webshopeigenaar wil je specifieke landingspagina’s crawlbaar maken, zodat deze geïndexeerd kunnen worden. Door interne links aan te maken zorg je ook voor een goede linkbuilding en bevorderd dit je seo strategie.