Virals: de nieuwe marketing strategie?

Virals zorgen altijd voor leuke filmpjes. Ze zijn niet alleen leuk maar zorgen ook voor een zeer groot bereik en uiteindelijk meer bekendheid. Er verschijnen steeds vaker virals die over het internet verspreid worden. Er zijn 2 type virals: reclame, sluikreclame. Hieronder staan een aantal virals die bekend zijn geworden.

Hi, vind ik leuk

Deze viral vind ik zelf een hele goede. Het is een reclame viral, maar toch met een knipoog naar het dagelijks leven. In deze viral maakt HI reclame voor mobiel internet. De knipoog is dat we steeds vaker online zijn en alles met elkaar delen en dat kan je volgens HI natuurlijk het beste bij hen.

Adidas is all in

Nike en Adidas maken vooral virals die een beleving laten zijn. Adidas heeft deze maand een nieuwe viral gemaakt en is hierin zeer geslaagd. In deze viral worden een aantal sterren belicht zoals Katy Perry, David Beckham en natuurlijk Lionel Messi. Deze viral belicht dat iedereen met Adidas succesvol kan worden. Het is nu op Nike wachten op de volgende viral.

Jokertje imitatie

Dit is een typische viral waarvan je denkt dat het waar kan zijn, maar dat het nep is. Deze jongeren wilden testen wat een viral kan doen en hoe snel dit via het internet verspreid en dat is ze gelukt. Het filmpje is al meer dan 100.000 keer bekeken.

Hieronder nog een aantal leuke en bekende virals

Will it blend?

Old Spice

Annoying orange