Wat is Semalt.com en hoe blokkeer ik de bezoeken?

Semalt bezoeken
De laatste maanden zie je dat er steeds meer bezoeken via semalt.com op je site komen. Het bouncepercentage is 100% en dus levert deze bezoeken helemaal niks op. Wat is semalt.com en hoe kan ik het bezoek via deze url blokkeren?

Wat is Semalt.com?

Semalt is een bedrijf die statistieken van iedere website verzamelt. Met een bot crawlen ze alle pagina’s van het internet af. Het bedrijf is gevestigd in Oekraïne. Op de site staan 12 personen die bij Semalt werken. Even een klein Google / social media onderzoekje gedaan en wat denk je? Ik vind geen social media accounts van deze mensen. Toch best raar.

Semalt tool

Semalt is een tool die je inzicht geeft over de resultaten van je website. Hieronder een voorbeeld van mijn site.

semalt voorbeeld
Allereerst kreeg ik een pop-up in mijn gezicht gegooid om mezelf aan te melden. Vooruit dan, dus maar ff gedaan. Eenmaal in mijn account ziet alles er beste netjes uit. Daarnaast kan je een lijst met zoekwoorden toevoegen om de rankings te achterhalen. En ook worden er suggesties gegeven over enkele technische aspecten. In vergelijking met andere tools zoals die moz.com zijn er geen nieuwe dingen.

Maar wat is nu het verdienmodel? De eerste 7 dagen is gratis, dat is bij de meeste tools ook. Wil je dan uiteindelijk een account openen, dan is de eerste maand slecht $ 0,99. Maar dan komt het, de maanden daarop zijn dan $ 99,-. Moz.com start ook vanaf $ 99,-. Toch zou ik eerder voor Moz.com kiezen, omdat ik hier veel meer vertrouwen in heb.

Bezoeken via Semalt.com blokkeren

De bezoeken via Semalt.com leveren je niks op en geeft dus alleen maar een vertekend beeld van je resultaten. Dus hoe kan ik deze bezoeken blokkeren?

In Google Analytics kan je deze bezoeken er heel makkelijk uitfilteren. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar beheer
  2. Vervolgens naar Filters
  3. Voeg een nieuwe filter toe
  4. Geef de filter een naam, bv “Semalt block”
  5. Kies voor een “Aangepast” filter
  6. Kies voor “Uitsluiten”
  7. Selecteer bij filterveld “Verwijzende URL” en vul dan vervolgens “semalt.com” in
  8. Opslaan

Vanaf nu worden de bezoeken via semalt.com niet meer in je Google Analytics account geregistreerd.