Scholen en universiteiten nu ook op LinkedIn

Gisteren maakte LinkedIn bekent dat ook scholen en universiteiten een eigen pagina kunnen maken. Door deze toevoeging kunnen toekomstige en huidige studenten op de hoogte worden gehouden van de activiteiten op scholen. Daarnaast kunnen nieuwe studenten kijken wat de carrièremogelijkheden zijn, door te kijken welke studenten de studie hebben afgerond en welke baan zij nu hebben. Daarnaast werd ook bekent gemaakt dat de minimumleeftijd verlaagd wordt.

Scholen pagina’s

Meerdere Hogescholen en Universiteiten geven dezelfde opleidingen. Daarom is het voor veel nieuwe studenten moeilijk om een keuze te maken voor welke school zij moeten kiezen. Nu kunnen deze aanstormende talenten eerst op de LinkedIn pagina’s kijken van de scholen en kijken wat de carrièremogelijkheden zijn. Zo kan met zien welke studenten er zijn afgestudeerd en welke baan zij nu bekleden.

Minimum leeftijd verhoogd

Momenteel is de minimale leeftijd om lid te worden van LinkedIn 18 jaar, maar dit wordt nu verlaagd naar 16 jaar. Nu kan iedereen een LinkedIn profiel aanmaken die klaar zijn met de middelbare school. Zo kunnen deze studenten tijdens hun vervolgopleiding al de kwaliteiten en de stageplekken bijhouden.